Vous êtes sur la page 1sur 7

For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.

com/

CSE - Newly Enacted Laws, Environmental Protection, General


Information and Current Events Part 1

DIRECTION: Read each questions carefully and choose the best answer from
the given options.
1. A voters is distinguish from exercising the right to vote (suffrage) if said
voter _________ .
1. Turned 20 years old just before the election
2. Is poor
3. Is illiterate
4. Is naturalized Filipino citizen
5. Has been a Philippine Resident for less than six month months.

Ans: 5

2. Who may be appointed as a cabinet member without needing


confirmation from the commission on Appointments?
1. Senate President
2. Any senator
3. Vice president
4. House keeper
5. Congressman

Ans: 3

3. Which of the following sectors is NOT represented in the party-list system


in the House of Representative?
1. Youth
2. Labor
3. Women
4. Religious
5. Trade

Ans: 4

4. Which of the following government agencies exercises original and


exclusive jurisdiction over all contest, returns and qualification of the
President and the Vice President?
1. COMELEC
2. Commission On Appointment
3. Supreme Court
4. Senate Electoral Tribunal
5. Judicial Bar Council

For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/


For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/

Ans: 1

5. Who is responsible for determining the existence of probable cause for the
issuance of a warrant of arrest or search warrant?
1. Lawyer
2. judge
3. Fiscal
4. Prosecutor
5. Mayor

Ans: 2

6. It mandates the blending of cocodiesel methyl ester (CME) in all diesel


fuel and bio-ethanol I gasoline sold across the country.
1. Clean air craft of 1999
2. Solid waste management Act of 2000
3. Fuel development
4. Biofuels Act of 2006
5. Pollution Reduction ACT OF 2001

Ans: 4

7. Environmental law providing for an ecological solid waste management


program creating necessary mechanism, incentives, prohibition and
penalties.
1. Rep. Act # 8749 or the Philippines Clean Air Act of 1999.
2. Ecological solid waste management Act of 2000
3. Anti-pollution Reduction Act
4. Waste Recycling and disposal Act
5. Recycle, Re-use and reduce Act

Ans: 2

8. Which of the following concepts is relevant to environment education?


1. Rapid urbanization and development
2. Resources can be infinitely utilized
3. Importance of balance of nature
4. Unabated destruction of natural environmental
5. Indifference of society to environmental

Ans: 3

9. Refers to the delegation of specific non-core operations of an agency to an


external entity that specializes in that operation.

For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/


For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/

1. Subcontracting
2. Delegation
3. Multi-tasking
4. Specialization
5. Outsourcing

Ans: 5

10. Which of the following statement best describes the relationship


between global warming and ozone depletion.
1. Global warming and ozone depletion are one and the same
2. Global warming leads to Ozone depletion
3. Excessive build up of carbon dioxide causes both global warming and ozone
depletion
4. Ozone depletion causes unpredictable weather disturbances
5. Global warming cause environmental disasters

Ans: 3

11. Jaywalking, indiscriminate garbage disposal, vandalism, reckless driving


are manifestation of._________ .
1. Lack of sense of propriety
2. Lack of discipline
3. Indifference
4. Disregard of other people’s property
5. Anarchy

Ans: 2

12. The worst environmental of a large scale mining operation comes from?
1. Soil poisoning
2. Air pollution
3. Deforestation
4. Mine tailings
5. Unrestored mine-out areas

Ans: 5

13. it allows foreign-based retailers and manufacturers to engage in retail


activities in the country subject to condition and requirements.
1. Globalization
2. Retail and trade liberalization
3. Free trade market
4. Protectionism

For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/


For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/

5. Trade blocs

Ans: 2

14. it embodies the national policy on information technology developments


and servers as a guide to all agencies in the effective utilization of
information technology resources.
1. National Information Technology Plan (NITP)
2. Information Technology Development
3. Technology Enhancement Program
4. Philippines Technology Highway Program
5. Philippine Information Technology Highway

Ans: 1

15. A government program designed to solve the ills of society through


personal transformation and renewal and to strengthen the moral fiber of
the Filipino people.
1. Anti-Corruption Crusade
2. People Empowerment
3. “Bangon Pinoy”
4. Moral Recovery Program
5. Sustainable Development

Ans: 4

16. A broader regional free trade zone composed of “ASEAN” countries


expanding trade with Japan, China and South Korea.
1. ASEAN free trade zone
2. “ASEAN plus Three”
3. APEC Group
4. ASEAN Partners
5. ASEAN + JSOK

Ans: 2

17. Globalization has rapidly brought about______ .


1. Borderless trade
2. Development of information and communication technology
3. Threats to security to both rich and poor countries
4. Rich becoming richer and the poor becoming poorer
5. Economic crisis and financial meltdown

Ans: 1

For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/


For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/

18. The integration of national markets into a single word market where
goods, services, financial capital and technology, flown in and out of
countries virtually unhampered.
1. Retail trade liberalization
2. World Trade Organization
3. Globalization
4. Free trade
5. General Agreement on Tariffs and Trade (GATT)

Ans: 3

19. It is an oceanographic phenomenon associated with extreme variable


climate. It brings destructive rains and droughts that result in economic
disaster.
1. Global warming
2. El Nino/ La Nina
3. Tsunami
4. Cyclones/hurricanes
5. Ocean Current

Ans: 2

20. Keeping faith in our commitment to protect the Filipinos


environmental hazards, this law seeks incorporate climate change factors
in mainstream of national and local development planning.
1. National Disaster Coordinating Act
2. Climate Protection Act 2009
3. Climate Change At of 2009
4. National Preparedness Plan
5. Disaster Risk & Reduction Mgmt. Act of 2009

Ans: 3

21. The Contamination of the natural environment with harmful substance


that have been released as a result of human activites.
1. Gasification
2. Global Warming
3. Climate Change
4. Pollution
5. Degradation

Ans: 4

For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/


For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/

22. Fishery Resources in marine and Coastal waters may be considered as


“open access resources” Because of the _________ .
1. Mobile nature of fish and water
2. Difficulty in making see boundaries
3. Overfishing in coastal areas
4. Proliferation of illegal fish pen in water areas
5. Lax implementation of fishery laws

Ans: 2

23. Refers to an increasing reliance on market to guide economic activity


1. Liberalization
2. Deregulation
3. Free trade
4. Protectionism
5. Macroeconomics

Ans: 1

24. Which of the following is not NONRENEWABLE source of energy?


1. Natural Gas
2. Biogas
3. Geothermal Power
4. Solar Power
5. Wind power

Ans: 1

25. Which of the following destroy the Balance of an ecosystem?


1. Reforestation
2. Wasteful consumption
3. Reduce, reuse, recycle
4. Conservation
5. Education

Ans: 2

26. How do forest Protect our sources of water?


1. They keep water in the streams
2. They use water for food production
3. They serve as water holders
4. They let water flow to the lowlands
5. They prevent flashfloods and landslides

For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/


For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/

Ans: 3

27. Which of the following shows concerns for the environment?


1. Burning of garbage
2. Joining clean and green movements
3. Reforestation
4. Throwing wastewater into rivers
5. Recycling and reducing

Ans: 2

28. The Constitution after has been ratified, can only be amended through
initiative after ___________ years.
1. Two
2. Three
3. Anytime
4. 5
5. Once every 6 years

Ans: 4

29. Every government agency is required to develop, update regularly and


make available to the transacting public _________ .
1. List of action Officers
2. The performance target
3. Rates of services fees
4. Direction and flow
5. Vision and mission

Ans: 2

30. In processing of expenditures reports or document excepts other


provided by law, how many signatures must any written action or decision
contain?
1. 6
2. 5
3. 4
4. 3
5. 2

Ans: 4

For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/