Vous êtes sur la page 1sur 6

For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.

com/

CSE - Test on Verbal Abilities Part 4

Direction: Determine the relationship of the first word to the second word in
capital letters. From among the suggested answers, choose the word or
group of that words that best expresses a similar relationship to the third
word in capital letters.

1. MUSEUM is to EXHIBIT as THEATER is to ________________.


1. Cell
2. Stage
3. Sculptor
4. Arts
5. Performance

ANS: 5

2. SNOW is to DRIFT as SAND is to______________.


1. Gravel
2. Mud
3. Dune
4. Sandstorm
5. Grains

ANS:3

3. BASEMENT is to ATTIC as ROOT is to___________.


1. Tree top
2. Crown
3. Underground
4. Foliage
5. Foundation

ANS:2

4. GRAIN is to SILO as WATER is to____________.


1. Liquid
2. Underground
3. Bucket
4. Power
5. Flow

ANS:3

5. SHRUG is to SILO as WATER is to_____________.

For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/


For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/

1. Head
2. Desire
3. Approval
4. Dissent
5. Movement

ANS:3

6. PEA is to POD as NUT is to_____________.


1. Fruit
2. Hard
3. Acorn
4. Shell
5. Oil

ANS:4

7. AIRPLANE is to HANGAR as AUTOMOBILE is to______________.


1. Vehicle
2. Hard
3. Transportation
4. Showroom
5. Garage

ANS:5

8.SPINE is to cactus as QUILL is to_____________.


1. Pillow case
2. Porcupine
3. Furnishing
4. Protection
5. Writing pen

ANS:2

9. TITANIC is to LILIPUTAN as OCEANIC is to______________.


1. Microscopic
2. Bottomless
3. Bluewater
4. Huge
5. Aquatic

ANS:1

For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/


For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/

10.KAINGIN is to SOIL EROSION as CONTOUR FARMING is


to_____________.
1. Water distribution
2. Wind erosion
3. Crop propagation
4. Soil technology
5. Soil preservation

ANS:5

11.IRREFUTABLE is to DISPROVED as IRREPARABLE is to_____________.


1. Restored
2. Inevitable
3. Possible
4. Limited
5. Beyond repair

ANS:3

12. FORE is to APT as BOW is to_____________.


1. Paddle
2. Stern
3. Tie
4. Deck
5. Arrow

ANS:2

13.PHOTOGRAPHER is to PICTURE as CARTOGRAPHER is


to______________.
1. Map
2. Design
3. Plans
4. Graph
5. Animation

ANS:1

14. TIRADE is to ABUSIVE as EULOGY is to______________.


1. Laudatory
2. Belittling
3. Applause
4. Biography
5. Mounting

For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/


For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/

ANS:1

15. PERJURY is to LIE as LARCENY is to____________.


1. Conspire
2. Harm
3. Steal
4. Confess
5. Injure

ANS:3

16. OPTICS is to PHYSICS as DIALECTICS is to______________.


1. Debate
2. Logic
3. Communication
4. Grammar
5. Dialogue

ANS:2

17. RUMMAGE is to DISORDER as TENDERFOOT is to_____________.


1. Rookie
2. Expect
3. Student
4. Apprentice
5. Sibling

ANS:1

18. COMPASS is to DIRECTION as CALIPER is to____________.


1. Speed
2. Altitude
3. Diameter
4. Tone
5. Volume

ANS:3

19. TANNING is to LEATHER as BREWING it to______________.


1. Wine
2. Concoctions
3. Stew
4. Brew

For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/


For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/

5. Beer

ANS:5

20. _______________is to METAMORPHOSIS as CATHARSIS is


to_______________.
1. Condition-chapter
2. Change-purification
3. Cause-result
4. Process-stage
5. State-stage

ANS:2

21.SWORD is to_______________ as PISTOL is to _______________.


1. Sheath-shot
2. Handle-bullet
3. Scabbards-holster
4. Knife-barrel
5. Blade-trigger

ANS:3

22._____________ is to SCHOOL as________________ is to


CONSTELLATION.
1. Student-astronomy
2. Secondary-Orion
3. Lesson-study
4. Fish-star
5. Principal-astronomist

ANS:4

23._____________ is to LATE as AUTHENTIC is to ________________.


1. Afternoon-copycat
2. Diligent-original
3. Prompt-genuine
4. Tardy-replica
5. Punctual-counterfeit

ANS:3

24. PAPER is to ________________ as SILK is to ______________.


1. Ink-cloth

For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/


For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/

2. Diligent-original
3. Prompt-genuine
4. Tardy-replica
5. Punctual-counterfeit

ANS:5

25. COMPOSER is to ____________ as POET is to _____________.


1. Song-lyrics
2. Keys-rhymes
3. Orchestra-recital
4. Symphony-sonnet
5. Gala-drama

ANS:4

For more reviewers download it here: https://www.prcboardreviewers.com/

Centres d'intérêt liés