Vous êtes sur la page 1sur 10

SCALE 1:1000

UNIT 351- INTERIOR :INTEGRATION


BASTION 6 BASTION 6 PROJECT
INDUSTRIAL BUILDINGS
HILSEA TRAIN STATION
UP691675
SITE ANALYSIS
Address: Bastion 6 Fort Widley
Airport Services Road
Portsmouth, The current WW1 is located at Fort Widley and has limited access via a steep staircase.
Hampshire, Portsmouth In order to grow the exhibition to a ‘National’ collection,the Museum plans to move to a neew locationn at Bastion 6,
PO3 5JH part of the Hilsea Lines.
Portsmouth is the second largest city in Hampshire on the South Coast of England.
Located on Portsea Island, it is United Kingdoms only Island City.It is well known for its
Entrances
Naval Base.
There are three main entrances to the building
There are eight entrances in total
The entrances are positioned in different places of the buillding
Geometry
Lines of symmetry in the centre of the building
Various arches In 1916, Commander Heinrich Mathy Diverted his airship to Portsmouth. Under Intense fire
Repetitive shapes from the dockyard he dropped several bombs.The German High command said that Ports-
Proportion mouth had been ‘lavishly bombarded with good results’ but there is currently no evidence
Windows are in a set of five of anything being hit in Portsmouth.
Large windows
Bastion 6, part of the Hilsea Lines, will be the new home for the WW1 Remberance Centre which is currently located
at Fort Widley. Currently, the Bastion 6 is in an unhabitable, vandalised and neglected state but under continuous
Hilsea Lines renovations to bring the ancient back to a habitable state.

The hilsea lines is a valuable nature area and has developed on a site that was originally a military base. The first defences were built in 1544 and
protected the city and the port of Portsmouth from inland attack for 300 years, before the existing lines replaced them in 1871 when the renewed
threat of a French invasion prompted the construction of stronger defences. Exisiting Problems
Ventilation Awkwardly sized Spaces
This two mile long structure of chalk and earth ramparts 9m high and 20 m wide , consists of six bastions of bombproof casemates and a moat to Natural Daylight Varied Levels
the north . The expected invasion never occured and the Hilsea Lines were not used in the battle. Most of the original structure is unaltered today. Disabled Access Uneven Flooring
The Lines were designated a Scheduled Ancient Monument in 1964, and gained Conservation Area status in 1994 in recognition of the value, not Damp Lack of services
only of the monument, but also of its setting. Lack of Flexibility(Ancient Monument Listing) Lack of space in Car Park

Aerial view from the south of eastern section of the lines


Centre Bastion

Bastion 1
Bastion 3
Bastion 4

East centre curtain also known as


A trail path within the woodland surrounding the north of the Lines bastion 5 and 6 (located to the north
of Airport Service Road) Current exterior of Bastion 6
Hierachy of Space

Lower spaces

Higher spaces Current interior of Bastion 6

Five sets of tunnels/ Rule of five

Expense magazine with Beech trees in foreground

Badly vandlised and neglected casemates within the Centre Bastion


Sun path

History of Bastion 6 Natural environment


Gallery--->Families Accomodation--->WW2 Spitfireparts --->Local Authority darkness
breeze

landscape
Symmetry in the building

w
vie
UP691675
THE BRIEF
World War One
Imaginative sketches of areas
I am designing a ww1 exhibition centre for 13-18 years of age . I aim to create a building in which it will be informative yet
intriguing.
I have tried to incorporate a range of rooms in order to make the visit to the museum informative yet emotionally impactful.

Cafe Auditorium or classroom

Reception Area Gallery space


Interactive Timeline Gallery W/C’S ( Male/ Female/Accessible)

Shop Photography/Social Media Room


Clients : Ben French and Charles Haskell
Auditorium(to seat 30 teens) Trace Family

Cafe Staff Room (including Staff W/C’s)


Reception Area Staff Office

Sound room Gallery space


Video Room

Entrance

Description of Rooms
Interactive Timeline Gallery- A series of rooms that will inform the visitors of events that
took place/ objects in that specific year

Shop- A little shop in which visitors can purchase souvenirs in rememberance of the WW1
Staff Office Sound Room Video room exhibition centre
Staff Room Interactive timeline
Gallery Auditorium- In this room short lectures will take place to give the visitors some more
Reception
Auditorium (to seat 30 teens) insight into the WW1
Trace Family Cafe
Gallery space
Reception Area - For general enquiries or help
W/C’s (Male/Female/Accessible)
Audio Room- Here you can listen to poems / recordings of people affected by the WW1
Photography room Shop
Private and public areas
Photography / Social Media Room - Here people are able to take pictures to post on social
media to inform others about the WW1 Exhibition Centre which can also generate revenue
for the museum

Trace Family- In this room people will be able to trace whether they have any ancestors
that were involved in the WW1

Staff Room- A room in which the staff can relax

Private Staff Office- Workstations for the staff to carry out their work
Public
Semi-public Video Room- Room in which people can watch short videos relating to WW1

UP691675
CONCEPT DEVELOPMENT
I am interested in using the geometry and feeling of a trench to create an experience in the museum . The main concept of my building is using lighting,
restricted space and the angular structure of the trench to create the artistic installation in the centre of the Bastion 6 building.

Apple Store, Covent Garden

I am interested in the simplistic/minimalistic layout of the


Apple store for the trace family room and photography
room. The apple brand and store is heavily based upon

WW1 trench A preserved First World War trench system in ‘Sanctuary Wood’ Atmospheric image of Bastion 6 (group work produced collectively by
Soldiers in a WW1 trench Jane, Georgette, Olatundun and Emily.)

Concept sketches
Narrative
Artistic installation in the centre of building

1914 1915 1916 1917 1918

The Monash Gallery of Art Wildcards


A more rigid ,continuous design with repitition
Dark painted walls are a huge part of my design as it is one
of the mediums i will use to acheive my aim which is to
make the visitors feel a type of emotion when they circu-
Each bay will be a year within the timeline gallery telling a story about that particular year late the building
with objects from that year that were used in World War One.

This is also an angular design with more free flowing and uniquely
shaped angles

The Songwon Art Centre, South Korea


Above are some objects from the WW1
The projection of the videos that are in this image is similar
to the idea that I am using for the video room that will be in
the Bastion 6 , However people will be able to circulate
around the walls.

AnticipationEm
oti
Engaging
intriguing ve
The dark interior walls of the installation

senses Darkness UP691675


interactivity
CONCEPT DEVELOPMENT
Concept Models
Materials

Below are some materials I am considering using.

Daniel Leibskin- Jewish Museum- Dark , eerie spaces and angular walls

MDF-It can be easily painted to create


which ever mood you want. Ideal for ga-
llery walls as it is smooth.

scale 1:200 Glass- I am interested in using glass to maybe


display the pictures that will be put up in the
I started off by looking at different ways in which people could circulate around the artistic installation that will be located in the middle of the building . I began with looking at structures that use the geometry of a trench that they could walk around . insertion
After this ,I tried to see if there is a way in which they could enter the angular space, using a darker colour to help create a dark,narrow, trench experience.

Final model

Zara Hadid - Fire Station -Tight Angular walls that have been said to make people
feel sick/uneasy
Timber planks- I like the aesthetic look
of timber planks and can really visualise
this working with my design

Concrete- Unpolished/Unfinished grey


concrete walls could really contribute to
making the feeling of being uncomforta-
ble.
Guggenheim de Bilbao- artistic installation/walls that are narrow in which people
can circulate through

The final model focuses on the artistic installation in the building showing the purity of the white colour
and harshness of the black colour on the walls of the artistic installation in contrast to the colour and structural hierachy
of the Bastion 6 building

UP691675
PLAN

12
3 6

2 5
Interactive timeline table at Churchill Musuem
1
13
7 8 9 14
2
4 10 15
11

16

Interactive wall at Dalziel & Pow- Retail Design Expo

Churchill war rooms-similarly to the way ive designed some


of my rooms , these rooms are set up in a particular way to
tell a story
1.Auditorium
2.Cafe
Scale 1:200 3.W/C’S (including Male/Female/Accessible)
4.Entrance
5.Reception
6.Interactive Timeline Gallery
Reference Plan 7.Shop with lift( for disabled users)
8.Video Gallery Room
9.Audio Room
10.Trace Family Room
11.Photography room
N
12.Staff Office
13.Staff Room (with archival storage space)

UP691675
Scale 1:500 14.Lift
15.Exit
16.Car Park
SHORT SECTION

STORYBOARD Scale 1:100

Timeline Gallery- The Timeline Gallery has different bays for different years and Photography room- In this room people will be able to taake pictures and post it on their social networking sites
objects related to that year. There is also an interactive timeline table for the Video room- In this room people will be able to watch projected videos about the World War One therefore promoting the museum or keep it as a memoir for them selves.
visitors to access some information about that year.

Reference Plan

scale 1:500

UP691675
LONG SECTION

Staff Office- Each staff member will have their own designated workstation that they can work on.

Scale 1:200

Elevation
The Cafe is a social space where everyone from the staff to the visitors can grab a beverage to go or eat inside.

AECLAY
AECGTYPE
AECSCALE

AECLAY
AECGTYPE
AECSCALE AECLAY
AECGTYPE
AECSCALE

AECLAY
AECGTYPE
AECSCALE

AECLAY
AECGTYPE
AECSCALE AECLAY
AECGTYPE
AECSCALE

AECLAY
AECGTYPE
AECSCALE

AECLAY
AECGTYPE
AECSCALE

AECLAY
AECGTYPE
AECSCALE

AECLAY
AECGTYPE
AECSCALE

Scale 1:100 Scale 1:200


South Elevation

Reference Plan

Scale 1:500

UP691675
3D PERSPECTIVES

cafe

Auditorium space-( to seat 35 visitors ) - Here in the auditorium lectures will be taking place. This space has been segregated from
the other spaces as the loud noises may distract the other visitors of the museum.
Artisitc installation- Dark angled walls with pictures and information about the World War One

Mini Shop - In this mini shop visitors can buy souvenirs to remember their visit to the museum

Staff Room - A place where the staff can relax. It also includes 2 sets of storage spaces for objects to be stored in .

UP691675
SLICE
Materials/Devices

Reference Plan

Scale 1:500 Moisture resistant Green grade MDF

1:50 section showing the inerior of the aristic installation

Safety Glass

1:50 section showing outside of artistic installaion

Dark walls- Fashion show by United Visual Artists


18 mm MDF wall painted Exterior MDF wall painted 100x100 MDF supporting
LED Illuminated display cases with 12mm safety glass printed with museum information black white the wall
and images pods back lit with LED lamps
Simple 1:2 model showing the structure of the walls
Internal LED Backlighting Lamps

Not to scale
SAFETY GLASS (12MM)

White gallery walls with points of light 18MM WIDE MDF 100X100 MDF

BACKLIGHTING LED
LAMPS Softwood Stud Partioning- Internal structure Black Paint
pressure treated softwood noggins

1:20 Plan HORIZONTAL NOGGIN


Countersunk screwed MDF Palleted and
filled flush to MDF surface
(Painted finish)
HEAD PLATE

DOOR
DOOR HEADER
HEADER

White paint
Pods of light on an angular wooden wall STUD

UP691675
1:50 Elevation
SOLE PLATE
Not to scale