Vous êtes sur la page 1sur 13

LONGQUIZ 2 ;PHYSICAL SCIENCE

29/30
c- Josefa Marie Taguiam
1.What do you call the solid formed when a liquid solution is allowed to stand
still for a long amount of time.
ans. Precipitate
2.What is the proper term for catalysts involved in biological processes?
ans.Enzymes
3.What is the term for the energy responsible for the variations in the reaction
rates of chemical processes?
answer:activation energy
4.What property of a material describes the compactness of the arrangement of
its molecules?
ans.Density
5.Identify the kind of change wherein the product is the same as the reactants.
ANWER:physical change
6.In which type of covalent bonding are the shared electrons shared congruently
throughout the molecule? answer:nonpolar
7.What do you call the ability of a substance to chemically combine with other
compounds?
answer:Reactivity
8.Fill in the blank: The ______
property of a substance can be observed without changing the substance.
answer:physical
9.What type of covalent compound is there a slight difference in the electric
charge between the opposite sides of the molecule? answer:polar covalent
compound
10.Identification: This factor in a reaction rate is a consequence of the kinetic
energy of the reactant molecules? wrong answer ako dito.
11.What kind of chemical bond involves the sharing of electrons between two
atoms? answer:covalent bond
12.What is the component of a chemical reaction that is present at its start?
answer:reactant
13.Identification: Two different atoms may or may not have this type of covalent
bonding. answer:polar covalent bonding
14._____ covalent bond does not have an equal sharing of electrons. answer.Polar
15.What kind of change results to the production of a material that is entirely
different from the reactants? answer:chemical change
16.Identification: This is another term used to refer to covalent compounds.
answer:molecular compound
17.Identification: This refers to the speed of a chemical process. answer:reaction
rate
18.Which atom is more positive than the other in a molecule of dihydrogen oxide?
answer: hydrogen atom
19.Identification: These compounds are highly soluble in water. answer:ionic
compounds
20.Identification: These properties can be detected using your senses.
answer:Physical properties
21.What type of compound is formed by the sharing of electrons?
answer:Covalent compound
22.covalent bonding exists between two identical atoms. answer: nonpolar
23.Identification: This is the force that exists between the molecules of a
compound. answer: Intermolecular force
24.What is the term for the property that makes it capable of being hammered
into thin sheets?
answer:malleability
25.In a water molecule, which atom is more frequented by the shared electrons?
answer:oxygen
26.Identify the substance that hastens chemical reactions? answer:catalyst
27. In a ______
type of covalent bonding, there is equal sharing of electrons between the atoms.
answer: nonpolar
28.What type of covalent bonding is characterized by the incongruent sharing of
electrons between the atoms? answer:polar
29.Which reaction rate factor is due to the amount of reacting substances?
answer: concentration
30.Identification: This compound is formed by a cation and an anion.
answer:ionic compound
Short Quiz 8:PHYSC
c-Joshua Ardeza
1. Also known as the revolution of the Earth around the sun
Answer: ANNUAL MOTION
2. Ancient constellations related to Earth’s annual motion
Answer: ZODIAC
3. Center in Ptolemaic system of the universe
Answer: EARTH
4. Center of the universe in the Copernican system
Answer: SUN
5. Earth’s movement that results to the observation of diurnal motion
Answer: ROTATION
6. Event when the sun crosses the Celestial Equator
Answer: EQUINOX
7. Line on Earth that is parallel to apparent daily paths
Answer: CELESTIAL EQUATOR
8. Main factor in the precession of equinoxes
Answer: GRAVITY
9. More common term for the annual motion of the Earth
Answer: REVOLUTION
10. Type of observable motion associated with heavenly bodies
Answer: DIURNAL MOTION
Learning Activity 8 (Physics)
Slow and continuous change in the orientation of an astronomical body’s
rotational axis
Answer:
Axial precession
Periodic observable motion that results from the Earth’s motion on its axis
Answer:
diurnal motion
Center of the universe in Ptolemy’s model
Answer:
Earth
Motion of the Earth around the sun
Answer:
revolution
Motion of the Earth responsible for diurnal motion
Answer:
rotation
Long Quiz 3:PHYSC
c-Joshua Ardeza
1. Identify the center in the universe model Copernicus.
Answer: SUN
2. Identify the date of the year when the Earth is at its closest from the Sun.
Answer: PERIHELION
3. Identify the main factor in the precession of equinoxes.
Answer: GRAVITY
4. Identify the shape of the planetary orbit based on Kepler’s third law.
Answer: ELLIPSE
5. Identify the universe’s center in Ptolemy’s model.
Answer: EARTH
6. Name the line on Earth that is parallel to apparent daily paths.
Answer: CELESTIAL EQUATOR
7. Name the star blamed by the Greeks for the intensity of their summer
Answer: SIRIUS
8. This ancient device aligns with the North Star and is used to determine the
precise time of its user’s location.
Answer: ASTROLABE
9. This model is the combination of two ancient models of the universe.
Answer: TYCHONIC
10. This model of the universe considered the ideas of the Earth- and Sun-
centered universe models.
Anwer: TYCHONIC
11. This motion is also called the revolution of the Earth around the sun.
Answer: ANNUAL MOTION
12. This structure was developed by the Mayans as they observed Venus.
Answer: CARACOL
13. What do you call Earth’s movement that results to the observation of diurnal
motion?
Answer: ROTATION
14. What do you call the ancient constellations that are related to Earth’s annual
motion?
Answer: ZODIAC
15. What do you call the event when the sun crosses the Celestial Equator?
Answer: EQUINOX
16. What do you call the motion of the Earth that is responsible for diurnal
motion?
Answer: ROTATION
17. What is the center in Ptolemaic system of the universe?
Answer: EARTH
18. What is the center of the universe based on the model by Ptolemy?
Answer: EARTH
19. What is the center of the universe in the Copernican system?
Answer: SUN
20. What is the constant quantity in the universe model by Kepler?
Answer: AREA SPEED
21. What is the more common term for the annual motion of the Earth with
respect to the sun?
Answer: REVOLUTION
22. What is the oldest heavenly body that has been observed and has preceded
great events in history?
Answer: HALLEY’S COMET
23. What is the periodic observable motion that is the result of the Earth’s
movement on its axis?
Answer: DIURNAL MOTION
24. What is the term that refers to the motion of the Earth around the sun?
Answer: REVOLUTION
25. What is the term that refers to the slow and continuous change in the
orientation of an astronomical body’s rotational axis?
Answer: AXIAL PRECESSION
26. What is the universe model that is said to be Sun-centered?
Answer: COPERNICAN
27. What is this type of observable motion that is associated with heavenly
bodies?
Answer: DIURNAL MOTION
28. What property of a planet has this property directly proportional to the cube
of the semi-major axis of its orbit?
Answer: ORBITAL PERIOD
29. Where is the Sun located with respect to a planet’s elliptical orbit
Answer: FOCAL POINT
30. Which model of the universe is said to be Earth-centered?
Answer: PTOLEMAIC
Learning Activity 9:PHYSC
c-Joshua Ardeza
1. Aligns with the North Star to determine precise time for user’s location
Answer: ASTROLABE
2. Combination of two ancient models of the universe
Answer: TYCHONIC
3. Developed by the Mayans for the observation of Venus
Answer: CARACOL
4. Earth-centered system of the universe
Answer: PTOLEMAIC
5. Sun-centered system of the universe
Answer: COPERNICAN
Short Quiz 9:PHYSC
c-Joshua Ardeza
1. Center in the model of the universe proposed by Copernicus
Answer: SUN
2. Center of the universe based on the model proposed by Ptolemy
Answer: EARTH
3. Considered the ideas of the Earth- and Sun-centered universe model
Answer: TYCHONIC
4. Constant quantity in the universe model by Kepler
Answer: AREA SPEED
5. Date of the year when the Earth is closest to the Sun
Answer: PERIHELION
6. Location of the Sun with respect to the elliptical orbit based on Kepler’s laws
Answer: FOCAL POINT
7. Oldest heavenly body observed that has preceded great events in history
Answer: HALLEY’S COMET
8. Planet property whose square is directly proportional to the cube of the semi-
major axis of its orbit
Answer: ORBITAL PERIOD
9. Shape of the orbit based on Kepler’s third law
Answer: ELLIPSE
10. Star blamed by Greeks for the intensity of summer
Answer: SIRIUS
Learning Activity 10:PHYSC
c-Joshua Ardeza
1. Constant in the motion of a falling body in vacuum
Answer: ACCELERATION
2. Description of the change in the rate of movement of a body
Answer: ACCELERATION
3. Indirect force resulting from the application of a force
Answer: REACTION
4. Necessary component of motion according to Aristotle
Answer: FORCE
5. Property of a body that affects its state of motion
Answer: INERTIA
Short Quiz 10:PHYSC
Aside from changing the state of motion of a body, this is also an effect of
applying an unbalanced force to the body.
Answer:
ACCELERATION
Which can be easily affected by an unbalanced force: one cube of ice or one
sack of rice?
Answer:
ONE SACK OF RICE
This law implies the importance of balanced forces and what unbalanced forces
are.
Answer:
LAW OF INTERACTION
Which will accelerate more when the same unbalanced force is applied: pencil or
cabinet?
Answer:
CABINET
This law of motion relates the rate of change in the movement of a body and the
unbalanced force that it experiences.
Answer:
LAW OF ACCELERATION
Which law of motion states that a body will not change its current state of
motion unless an unbalanced force acts upon it?
Answer:
LAW OF INERTIA
If you push the wall with an amount of force, you supply the action force. What is
the source of the reaction force?
Answer:
WALL
What factor of a body that is at rest prevents it from moving?
Answer:
INERTIA
What is the only factor that is constant for bodies falling in a vacuum?
Answer:
ACCELERATION
Which of these has a greater inertia: fly or cat?
Answer:
cats
Learning Activity 11:PHYSC
c-Joshua Ardeza
1. Constant in a body as long as no net force acts upon it
Answer: VELOCITY
2. Decreases as acceleration increases in Newton’s law of acceleration
Answer: MASS
3. Force involved in Newton’s Law of Universal Gravitation
Answer: GRAVITATIONAL FORCE
4. Statement based on repeated experimental observations
Answer: LAW
5. Statement taken to be true since what it proposes is already evident
Answer: AXIOM
Short Quiz 11:PHYSC
c-Joshua Ardeza
1. According to Galileo, this quantity is not needed to keep a body in motion
under ideal conditions.
Answer: FORCE
2. Describe the total amount of energy of a body before it falls from a height and
as it hits the ground.
Answer: EQUAL
3. In the law of acceleration, which quantity decreases as the acceleration
decreases?
Answer: FORCE
4. This is also known as the “inertia in motion” of a body.
Answer: MOMENTUM
5. This kind of statement is considered true since it has been based on a series
of observations.
Answer: LAW
6. What do you call a statement that is taken as true without scientific evidence?
Answer: AXIOM
7. What happens to energy as it is used up by different systems?
Answer: TRANSFORMED
8. What happens to the magnitude of the gravitational force as the bodies
become more massive?
Answer: INCREASES
9. What happens to the magnitude of the gravitational force as the distance
between two bodies increase?
Answer: DECREASES
10. What term do you use to refer to the amount of material contained by a body?
Answer: MASS
Short Quiz 12:PHYSC
c-Joshua Ardeza
1. Consider the formula for momentum. What quantity increases with the velocity
of a body?: Momentum; Velocity; Inelastic; Force; Mass; Elastic; Energy
Answer: Momentum
2. If a body has no momentum, what else does it not have?: Elastic; Inelastic;
Force; Momentum; Mass; Velocity; Energy
Answer: Velocity
3. In the formula for momentum, this quantity decreases as the body moves
slower.: Elastic; Mass; Energy; Momentum; Force; Velocity; Inelastic
Answer: Mass
4. In this type of collision, this factor is not necessarily conserved.: Energy;
Elastic; Velocity; Force; Inelastic; Mass; Momentum
Answer: Energy
5. This quantity describes how difficult it is to stop a moving body.: Inelastic;
Velocity; Momentum; Force; Energy; Mass; Elastic
Answer: Momentum
6. This quantity enables bodies to move so that they would collide.: Mass;
Energy; Elastic; Force; Velocity; Inelastic; Momentum
Answer: Energy
7. What SI quantity is directly related and directly proportional to the mass of a
body?: Inelastic; Momentum; Velocity; Elastic; Energy; Force; Mass
Answer: Momentum
8. What type of collision is involved between two bodies that show a spark of
light after colliding: Momentum; Force; Inelastic; Mass; Elastic; Energy; Velocity
Answer: Inelastic
9. Which type of collision involves the constant sum of total kinetic energy before
and after the collision?: Momentum; Velocity; Mass; Elastic; Force; Energy;
Inelastic
Answer: Elastic
10. Which will stop first when these two bodies collide: truck or bicycle?
Answer: BICYCLE
Learning Activity 12:PHYSC
c-Joshua Ardeza
1. Collision that involves the conversion of energy into other forms outside the
colliding bodies
Answer: INELASTIC
2. Factor responsible for the movement of the bodies that are about to collide
Answer: ENERGY
3. Not necessarily conserved between colliding bodies
Answer: ENERGY
4. Quantity conserved in any collision
Answer: MOMENTUM
5. Type of collision wherein the total kinetic energy is constant before and after
the collision
Answer: ELASTIC
Short Quiz 13:PHYSC
c-Joshua Ardeza
1. Consider the wave equation. Which quantity increases with the frequency of
the wave?: Absorption; Latitudinal; Index of Refraction; Longitudinal; Wavelength;
Refraction; Electron; Photon; Transverse; Energy; Mirror; Speed; Dispersion
Answer: Speed
2. In light, this is what the photons carry enabling them to move.: Wavelength;
Energy; Mirror; Photon; Longitudinal; Dispersion; Electron; Speed; Transverse;
Index of Refraction; Absorption; Refraction; Latitudinal
Answer: Energy
3. In the wave equation, this quantity is inversely proportional to the frequency of
the wave.: Absorption; Mirror; Electron; Latitudinal; Longitudinal; Energy; Speed;
Photon; Refraction; Index of Refraction; Dispersion; Wavelength; Transverse
Answer: Wavelength
4. Name the component of light that travels in straight lines.: Index of Refraction;
Longitudinal; Transverse; Absorption; Latitudinal; Energy; Electron; Refraction;
Mirror; Photon; Dispersion; Wavelength; Speed
Answer: Photon
5. This constant determines how much light will bend as it enters a different
medium.: Electron; Refraction; Photon; Latitudinal; Mirror; Speed; Index of
Refraction; Transverse; Absorption; Longitudinal; Dispersion; Wavelength; Energy
Answer: Index of Refraction
6. This phenomenon of light is the evidence of the energy possessed by light.:
Absorption; Photon; Energy; Dispersion; Electron; Mirror; Speed; Longitudinal;
Transverse; Wavelength; Latitudinal; Index of Refraction; Refraction
Answer: Absorption
7. This wave is produced by the disturbance of the molecules nearby its source.:
Latitudinal; Absorption; Mirror; Photon; Wavelength; Index of Refraction; Electron;
Speed; Dispersion; Longitudinal; Transverse; Refraction; Energy
Answer: Longitudinal
8. What is the optical device that is used to show the bouncing of light?:
Latitudinal; Speed; Index of Refraction; Wavelength; Electron; Dispersion;
Transverse; Absorption; Mirror; Photon; Refraction; Energy; Longitudinal
Answer: Mirror
9. What kind of wave is light?: Index of Refraction; Speed; Photon; Mirror;
Absorption; Refraction; Energy; Speed; Transverse; Electron; Dispersion;
Longitudinal; Transverse; Wavelength; Latitudinal
Answer: Transverse
10. What kind of wave is represented by a sine wave?: Dispersion; Transverse;
Index of Refraction; Refraction; Mirror; Energy; Longitudinal; Electron;
Absorption; Photon; Latitudinal; Speed; Wavelength
Answer: Transverse
--ccto
Learning Activity 13: PHYSC
c-Joshua Ardeza
1. Optical device that demonstrates bending of light
Answer: LENS
2. Particle of light that carries its energy
Answer: PHOTON
3. Path of light that makes it understood to be a particle
Answer: STRAIGHT LINE
4. Wave that can propagate even without molecules
Answer: TRANSVERSE
5. Wave that cannot exist in vacuum
Answer: LONGITUDINAL
Learning Activity 14:PHYSC
c-Joshua Ardeza
1. Bending of light around an edge causing umbra and penumbra in the shadow
Answer: DIFFRACTION
2. Deflection of light along its path
Answer: SCATTERING
3. Phenomenon of light wherein light waves add up
Answer: INTERFERENCE
4. Phenomenon of separation of light into different colors
Answer: DISPERSION
5. Type of mirror that shows an inverted image of you
Answer: CONCAVE
Short Quiz 14:PHYSC
What exists between two charges in space?
Select one:
- Electrostatic force
This phenomenon of light explains how light shows different colors after passing
through a prism.
Select one:
-Dispersion
This type of mirror shows a virtual image of the object.
Select one:
-Convex
What do you call a displaced image of an object as the result of the bending of
light rays?
Select one:
-Mirage
According to Faraday, what is produced by a changing magnetic field?
Select one:
- Induced voltage
What principle explains why it is impossible to determine experimentally both
the position and the speed of an electron at the same time?
Select one:
-Heisenberg's uncertainty principle
How do electron orbits look like as a consequence of the uncertainty principle?
Select one:
- Electron clouds
What type of mirror shows your image in an inverted manner?
Select one:
-Concave
What can electric current produce along a wire?
Select one:
- Magnetic field
What phenomenon of light is utilized to identify the wavelength of a given light
ray?
Select one:
- Dispersion
Learning Activity 15:PHYSC
c-Joshua Ardeza
1. Hertz applied high voltage AC electricity across the central spark gap of the
transmitter creating sparks.: True; False
Answer: False
2. What digital storage oscilloscope circuit compensates for high sampling rates
of high frequency signals?: charged-couple device; analog to digital converter
Answer: charged-couple device
3. What test equipment combines the operation of many test instruments into a
single compact unit.: Impedance meter; Communication service monitor
Answer: Communication service monitor
4. When using forward error control as a method of error correction, where does
error correction take place?: in the oscillator; receiving end
Answer: receiving end
5. What part of the pulse code modulation (PCM) process converts a continuous
time signal into a discrete time signal?
Answer: Sampling
Short Quiz 15:PHYSC
Hertz found that when sparks flew across the main gap, sparks also usually glow
across the secondary gap that is between points A and B in the image.
Select one:
- True
According to Hertz, he pictured waves of electric charge moving back and forth,
creating a standing wave within the wire.
Select one:
- True
When reading the forward power on a wattmeter, what does two right-facing
arrow heads mean?
Select one:
- Power exceeds 120 percent of the range
What are the two main types of photodetectors? (separate your answers with the
word "and")
Answer:
-Positive intrinsic photodiode AND negative intrinsic photodiode
In November 1886, Heinrich Hertz became the first person to transmit and
receive controlled radio waves.
Select one:
-True
If the interference can be eliminated by disconnecting the receiving antenna, the
source of the disturbance is most likely
Select one:
- External to the radio
What initial nuclear radiation components generate electromagnetic pulses?
(separate your answers with the word "and")
Answer:
-Gamma rays AND neutrons
Who discovered radio waves?
Answer:
-Heinrich Hertz
What pattern simulator section of the bit error rate test set accepts a 48-bit
parallel word and generates a serial pattern?
Select one:
-48-bit transmitter only
Hertz started generating radio waves using a piece of electrical equipment
called an induction coil.
Select one:
-True
Short Quiz 16:PHYSC
c-Joshua Ardeza
1. As measured in any inertial frame of reference, light is always propagated in
empty space with a definite velocity that is independent of the state of motion of
the emitting body.: False; True
Answer: True
2. Maxwell’s equations are not consistent with Galilean relativity unless one
postulates the existence of a physical aether.: True; False
Answer: True
3. The laws of physics are the same in all inertia frames of reference.: True; False
Answer: True
4. The postulates of special relativity can be expressed very succinctly using the
mathematical language of pseudo-Riemmannian manifolds: True; False
Answer: True
5. What is the correct expression for the amplitude of a vibrating mass?
Amplitude is the: Maximum velocity of the mass during vibration; Maximum
displacement of the mass from the rest position
Answer: Maximum displacement of the mass from the rest position
6. Which of the following is not a term associated with periodic waves?:
Frequency; How much space is occupied
Answer: How much space is occupied
7. Which of the following sound wave can be heard by the human ear?: Ultrasonic
sound waves; Sound waves with frequencies between 20 hz and 20,000 hz
Answer: Sound waves with frequencies between 20 hz and 20,000 hz
8. It combines special relativity with the equivalence principle.
Answer: General relativity
9. It is the succession of methods by which astronomers determine the distances
to celestial objects.
Answer: Cosmic distance ladder
10. Known as the “dwarf planet”
Answer: Pluto
L.A 16:PHYSC
Vibrations
Select one:
- Can sometimes be sensed
Special relativity is a theory.
Select one:
- True
States that the net force acting on a body is equal to that body’s (inertia ) mass
multiplied by its acceleration.
Select one:
-Newton's Second Law of Motion
According to this law there is a universality of free fall. The trajectory of a test
body in free fall depends only on its position and initial speed.
Answer:
-Newton's Law of Gravity
Which of the following must be satisfied for a vibration to be simple harmonic
motion? The restoring force of the vibrating object is
Select one:
-
-Opposite to and proportional to a displacement
It is the passage of electromagnetic radiation through a medium.

Select one:

Answer: Transmission

This Kepler's law states that the line joining the planet to the sun sweeps out equal areas in equal
times as it moves along its orbit.

Select one:
Answer: Second law
Which of Newton's laws states that an object either remains at rest or continuous to move at a
constant velocity, unless acted upon by a force?

Select one:
Answer: First law
Galileo looked at the Sun and found out that it had spots.
Answer: True
Mercury and Venus are never more than 200 and 450, respectively, from the Sun.
Answer: False
The Aristotelian view of the world made the certain basic assumption that the Earth is a sphere,
fixed, and unmoving at the center of the universe.
Answer: False