Vous êtes sur la page 1sur 4

6/27/2019 Reproduction | Print - Quizizz

NAME :

CLASS :
Reproduction
DATE :
23 Questions

1. A mode of reproduction in which an organism arises from two


organisms and inherits half of its DNA from each parent
a) Sexual Reproduction b) Asexual Reproduction

c) Cloning d) Fragmentation

2. Which of the following is a characteristic of a disadvantage of


Sexual Reproduction?

a) diverse offspring b) identical to parent


c) time and energy d) adaptability

3. What is a characteristic of sexual reproduction?


a) diverse offspring b) identical offspring

c) faster than asexual reproduction d) requires no energy

4. What is an advantage of sexual reproduction?

a) smaller populations b) cannot adapt easily

c) adapts easily to new environments d) requires no energy

5. All of the offspring of an organism have the same genetic


material, which is identical to the parent organism?
a) makes its own food b) goes away

c) live in a marine habitat d) reproduces asexually

6. Which of the following is a disadvantage for sexual


reproduction?
a) a lot of time and energy is required for b) offspring can be produced more quickly than
making gametes and finding mates by asexual means
c) the genetic diversity makes organisms d) the offspring are genetically different
respond differently to environmental changes

7. Compare & Contrast


Sexual VS Asexual

a) both only require one parent b) sexual creates diverse offspring, and asexual
makes uniform

c) sexual reproduction have larger populations d) both require no special cells

https://quizizz.com/print/quiz/582de16d0bb3ae35703ca0c9 1/4
6/27/2019 Reproduction | Print - Quizizz

8. If two organisms reproduce sexually, then their offspring will


exhibit a genetic makeup that is -

a) identical to only one parent b) identical to all of its siblings


c) a unique combination of traits d) the recessive traits of each parent

9. When comparing the offspring of sexually and asexually


reproducing organisms, we would expect the genetic material
(DNA) of the sexually reproducing organism to -

a) contain fewer mutations b) be lesser in quantity

c) be simpler overall d) show more variation

10. In sexual reproduction the male produces ___ cells.


a) Malex b) Quack

c) Egg d) Sperm

11. In sexual reproduction the female produces ___ cells.

a) Femalex b) Quack
c) Egg d) Sperm

12. A mode of reproduction by which an organism arises from a


single organism and inherit the identical genes of that parent

a) Asexual Reproduction b) Sexual Reproduction

c) Genetic Variation d) Alleles

13. A mode of reproduction by which an organism arises from a


single organism and inherit the identical genes of that parent

a) Asexual Reproduction b) Sexual Reproduction

c) Genetic Variation d) Alleles

14. Most single cell organisms reproduce in which way?


a) asexual b) sexual

c) Fission d) Budding

15. which of the following does not occur by mitosis?

a) growth b) production of gametes


c) repair d) development in the embryo

https://quizizz.com/print/quiz/582de16d0bb3ae35703ca0c9 2/4
6/27/2019 Reproduction | Print - Quizizz

16. Which of the following best describes meiosis?

a) It is carried out in all tissues theat require cell b) It occurs only in cells in the reproductive
replacement structures of an organism
c) It happens in all of the tissues except the d) It is the first stage of mitosis
brain and spinal cord

17. A male shark has 40 chromosomes in each of its sex cells.


How many would be present in its body cells?

a) 20 b) 40
c) 80 d) 160

18. function of mitosis

a) genetic diversity though sexual reproduction b) cell reproduction and general growth and
repair

19. A guinea pig cell has 64 chromosomes. After mitosis, each


daughter contains ___ chromosomes.

a) 128 b) 64

c) 32 d) 16

20. How many daughter cells are produced in mitosis?

a) 4 new cells b) 2 new cells


c) One new cell d) none of these

21. How many daughter cells are produced in meiosis?

a) 4 daughter cells b) none of these


c) 3 daughter cells d) 2 daughter cells

22. Meiosis produces ___________ while mitosis produces


__________.

a) Sex cells, body cells b) Body cells, sex cells

23. Which process and type of resulting cells are represented?

a) mitosis, gametes b) mitosis, body cells

c) meiosis, gametes d) meiosis, body cells

https://quizizz.com/print/quiz/582de16d0bb3ae35703ca0c9 3/4
6/27/2019 Reproduction | Print - Quizizz

Answer Key
1. a 7. b 13. a 19. b
2. c 8. c 14. a 20. b
3. a 9. d 15. b 21. a
4. c 10. d 16. b 22. a
5. d 11. c 17. c 23. c
6. a 12. a 18. b

https://quizizz.com/print/quiz/582de16d0bb3ae35703ca0c9 4/4