Vous êtes sur la page 1sur 4

The NAB Exam Study Questions & Answers (at the end):

1. When the power at your facility goes out, the emergency generator needs to reestablish
it in:
a. 10 seconds
b. 1 minute
c. 20 seconds
d. 2.5 minutes

2. A major issue in malnutrition is a result of:


a. Poor tasting food
b. Poor dentition
c. Lack of assistance
d. Meal times

3. The daughter of a female resident tells a CNA about a male resident who supposedly
has been sexually harassing her mom. Who should the CNA report this incident to?
a. Charge Nurse
b. Administrator
c. Activity Director
d. Social Worker

4. Definition of working capital is:


a. All assets less all liabilities
b. Fixed assets less fixed liabilities
c. All current and fixed assets
d. Currents assets less current liabilities

5. A full time social worker is required when there is:


a. 120 residents
b. 121 residents
c. 60 residents
d. 61 residents

6. The main components of the risk management program are:


a. Liability control
b. Preventative measures and case management
c. Unionization
d. All of the above

7. Type A Fire Extinguisher assists with what type of fire:


a. Chemical/Flammable liquids, no residue
b. Electrical
c. Metals
d. Materials that burn to ash
8. A facility must not serve morning meals more than ___ hours after the evening meal.
a. 12 hours
b. 13 hours
c. 14 hours
d. 15 hours

9. The comprehensive MDS assessment is required within ___ days of admission:


a. 7
b. 10
c. 15
d. 14

10. Who established Theory Z:


a. Dr. William Ouchi
b. W. Edwards Deming
c. Dr. James E. Allen
d. Dr. Roberta Greene

11. To operate a fire extinguisher, you must:


a. Pull, Aim, Squeeze, Sweep
b. Pull, Aim, Squeeze, Spray
c. Push, Aim, Squeeze, Spray
d. Push, Point, Release, Sweep

12. Person who implements resident care policies and coordinates the medical care in the
facility is the:
a. Administrator
b. Director of Nursing
c. Medical Director
d. Social Worker

13. A facility should conduct a minimum of ____ fire drills annually:


a. 15
b. 12
c. 10
d. 14

14. The theory “hierarchy of need” was founded by:


a. Douglas McGregor
b. William Ouchi
c. A.H. Maslow
d. Dr. David Snowdon

15. A 3rd party used to advise or counsel in the negotiation process is considered:
a. Arbitration
b. Conciliation
c. Mediation
d. Total Quality Management (TQM)

16. Hematology is the study of:


a. Diseases of the blood and blood-forming organs
b. Disorders in the endocrine system and its specific secretions
c. A “holistic” approach to medical care
d. Disorders of the rectum

17. If an employee works 52 hours in a 7 day work week and is paid $10.00 per hour for
regular time, the employee should be paid a total weekly income of :
a. $333
b. $580
c. $520
d. $780

18. In September, a facility had a total of 99 employees. Then, in October they had a total
of 98 employees. By the month of December there were 100 employees. Over this 3-
month time span, 10 employees were hired, fired, or laid off. What was the turnover ratio
for the quarter?
a. 10%
b. 50%
c. 18%
d. 20%

19. A federally required screening for all future nursing home residents, to determine if
they are mentally ill or mentally retarded:
a. MMSE
b. MAR
c. PASARR
d. HIPAA

20. Therapeutic diets are prescribed by a _____ and approved by a ________.


a. Physician and Dietician
b. Dietician and Physician
c. Nurse and Dietician
d. Dietician and Pharmacist

Scroll Down for the Answer Key


_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_

Answer Key:

1. A
2. B
3. A
4. D
5. B
6. B
7. D
8. C
9. D
10. A
11. A
12. C
13. B
14. C
15. C
16. A
17. B
18. A (Turnover ratio: # of employees who left divided by total # of employees in a given
period)
19. C
20. A