Nieuwsbrief

juni 2011 Uw scholieren interesseren voor duurzaamheid en klimaatsverandering? Geen wijzende vinger, maar echte betrokkenheid creëren? Dat kan nu met: Energie in de klas! In dit project ligt de nadruk op de praktijk: scholieren leren door doen! Ze gaan aan de slag met hun energieverbruik op school én thuis. En komen van alles te weten over energiebesparing, duurzame energiebronnen en de relatie met het klimaat. Scholieren ontdekken hoe ‘groen’ de eigen school is. En bouwen een mini-energielab waarin ze experimenteren met zon- en windenergie. Geen saaie lange teksten, maar gewoon actie!

Het project is voor het praktijkonderwijs en het VSO kan schoolbreed worden ingezet vindt plaats van oktober 2011 t/m maart 2012 biedt plek aan 10 scholen uit de provincies Utrecht en Gelderland bevat een wedstrijdelement waarin de scholieren én de docenten laten zien wat ze geleerd hebben U krijgt een gratis energiemeetsysteem van Plugwise gratis lesmateriaal op maat ter waarde van € 800,- voor het doen van proefjes een rap-workshop lessuggesties voor lessen over energiebesparing een docentenhandleiding een projectwebsite met allerlei handige documenten en lesmaterialen professionele begeleiding de winnende school krijgt een duurzame prijs ter waarde van €1.000,-

Energie in de Klas wordt gefinancierd door Agentschap NL

Wat verwachten wij van u? het uitvoeren van een energiescan van de school aan het begin én aan het einde van het project lessen verzorgen over duurzaam energiegebruik media-aandacht genereren voor het project een eindpresentatie organiseren op uw eigen school een minimale tijdsbesteding van 20 uur, meer mag natuurlijk altijd deelname aan de competitie Win een rapper bij u op school! De school die zich als eerste aanmeldt gaat heel energiek van start: een rapper roept de scholieren al rappend op tot actie. De rapper komt live in de klas. De overige deelnemende scholen ontvangen de rap op dvd, zodat ze deze als start kunnen gebruiken. De rapper verzorgt later in het project op elke school een rapworkshop. Hij daagt de jongeren uit om hun mening over duurzame energie en klimaatsverandering om te zetten in een raptekst.

Doe mee! Bent u ook enthousiast geworden? Meld u dan vóór 1 september 2011 aan via het aanmeldingsformulier op de website: www.energieindeklas.nl Informatie Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen: 024-3789206 of een e-mail sturen: info@energieindeklas.nl Met vriendelijke groeten, Rebekah Tauritz Projectleider SOM Nijmegen www.somnijmegen.nl

SOM Nijmegen is een landelijke projectorganisatie en draagt met haar projecten bij aan een meer duurzame en leefbare samenleving. Wij begeleiden trajecten die zich richten op educatie, participatie en communicatie. Energie, milieu, erfgoed, jeugdbeleid en verkeer zijn de thema’s die daarbij centraal staan.

Energie in de Klas wordt gefinancierd door Agentschap NL