Vous êtes sur la page 1sur 23

Dit logo is van Mammoni. Maar in deze stijl wil ik de opdruk wel.

(Achtergrond mainblad moet een berg van groenten zijn met daarop een global messenset. Het geheel moet zwart/wit en een beetje vervaagd worden en dan een detail zeer licht oranje moet eruitspringen)

Inhoudsopgaven
blz.

Voorblad Inhoudsopgaven 03. Inleiding 04/05. Doel & Target Omzet 06/07. Locatie & Doelgroep 07/08. Kleuren, stijl, interieur & inrichting 09. Korte berekening kosten 10. Het eten & de stijl 11. Planning 12. Kleding 13. Drank & koffie 14/15. Inventaris apparatuur, keuken, keukengereedschap & koffie 16. inventaris service, bestek & glaswerk 17. Inventaris meubulair, stellingen, kasten, tafels, merchandise. 18. Slotwoord & volgend raport.
01 02.

Inleiding. _____________
ANATOLIO: Italian form of Latin Anatolius, meaning "east" and "sunrise.

Melbourne, Victoria 24 Oktober 2009, Waarom? Geen ide. Het schoot mij ineens te binnen na eindeloos brainstrormen van wat ik nu echt wil gaan doen. Ik heb altijd een zeer grote passie voor de brandweer gehad. En nog steeds. Kans zit er dik in dat ik naast mijn restaurant nog de brandweer opzoek. Half balancerend tussen het mischien onderzoeken naar een nieuw soort kunstof voor raceautos of een nieuw type band ben ik op dit ide gekomen Laat ik een Lunch zaak openen in de tijdloze klassieke stijl van Mammoni Te Utrecht, Nederland in hartje bruisend Melbourne. De stad van de businessman. Aangezien de stijl van het eten, en de koffie echt nergens terug te vinden is en zeer gewild is. Iemand op www.iens.nl, gaf mammoni zelfs de recentie, als Een van de beste broodjeszaken in europa. Zelfs Italianen komen hier voor de koffie. Dit restaurant staat bekend om zijn uitstekende koffie, zijn torenhoge cappuccinos, perfecte cafe Lattes, informele gastvrijheid en uiteraard Italiaans eten op een hoog niveau. Pure producten, een relaxte sfeer onder het genot van een goed glas wijn of een perfecte koffie. Dat is waar ik naar op zoek ben, dit is wat ik wil Dit is.. Anatolio.

Doel en target Omzet _____________ Australie is het land van de toekomst en lekker eten. Met een van de meest stabiele economies is het een van de betere landen om een restaurant/investering in te beginnen. Australie staat bekend om zijn variatie in diverse keukens. Nu zeker met de wederom aantrekkende economie. Mijn doel samen met mijn toekomstige partners en collegas is het sucessvol runnen en onderhouden van een Italiaanse lunchroom/coffeehouse op hoog niveau in hartje Melbourne. Ik wil werken met de beste prijs/kwaliteit gebalanceerde producten, en bekend staan als een van de betere plekken in Melbourne waar men kan eten, en ook waar men een van de betere koffies kan halen. De bedoeling is dan ook zeker dat er een apparte ruimte wordt gemaakt waar de koffies gemaakt worden dit kan goed in de keuken. Ook eventueel een afhaalbar, of Traiteur waar onze zelfgemaakte dingen in liggen is niet uitgesloten, bvb truffelmayonaise, of een stuk prosciutto waar men wat kan van bestellen. Mischien maken we onze eigen tomatensaus wel. Het concept moet simple blijven. Snel, lekker, mooi. Geen overbodige foefjes zoals gelardeerde eendenlever in een saus van waterkers en truffle dat gaat absoluut niet op de kaart staan. Ik zie echt dat bij 99/100 lunchrooms in melbourne er 1001 dingen op de kaart staan. Totaal niet overzichterlijk. Geen salades, geen broodjes als lunch. Alleen maar vage onoverzichterlijke italiaanse zinnen. Het moet gewoon simple blijven! 8-10 divese broodjes. 1-2 soepen. 5-6 salades. 2-3 pastas. Klaar. Net zoals Mammoni. Die kaart is overzichtelijk, lekker. Snel. Waar ik naar op zoek ben is een goeie combinatie tussen snel en lekker. Bijvoorbeeld: Gegrilde panini met buffelmozarella, pesto, prosciutto en een zoete aceto basamico stroop

Vers gegrilde tonijn op een rozemarijn zeezout broodje. Met olijftapanade Warme Focaccia uit de oven met geitenkaas en framboos spekjes
Het hoeft niet moelijk te zijn, kijk dit lees ik bvb op een site van een Italiaanse lunchroom in Melb: Chicken Breast Stuffed with Camembert cheese and sun-dried tomatoes, served with green beans on a herb risotto cake, and topped with an avocado cream sauce Niemand zit te wachten om als lunch een halve kippenborst met vloeibare kaas op een bedje van kruiden risoto. Veelste ingewikkeld. Simpele broodjes, salades. Enkele pasta, soepje. Klaar. Ik wordt altijd overrompeld door de dingen die op de kaart staan. Ik moet het altijd 3 x lezen voordat ik het begrijp meestal. Er staan soms termen op die IK zelfs niet eens begrijp na mijn 6 jaar ervaring keuken en school. Laat staan een gast die nog nooit in een keuken heeft gestaan.

Ik wil het menu Simple en chique houden. Lekker robuust eten, zeezout, gove knoflook, grote stukken mooi rose gegrilde tonijn op een salade. Salade met parmaham en wilde spinazie, broodje met pomodori tomaat en buffelmozarella met pesto. Eten wat gewoon veel smaak heeft, en zo lekker is dat als je klaar bent. Je meer wilt. Ik wil in princiepe alleen open zijn voor vroege lunch en ontbijt. Dinner gaat er waarschijnlijk niet inzitten, wat Mammoni wel heeft. Laten we zeggen van een uurtje of 9-10 tot 5-6, mischien 7 uur op een late dag. Mischien is een idee van een kruising tussen een soort luik/takeaway aan de buitenkant waardoor ik de broodjes van broodje mario copieer en verkoop Mischien nog drank erbij ofzo. De focus gaat hem zitten in luxe broodjes, Salades en eventueel een soep of losse specialiteit van de dag. Bvb procureur (varkensnek). Klinkt smerig. Maar ik
kan je garanderen dat dit een zeer stuk heerlijk vlees is wat niet bekend is. Of bvb een warm maisbroodje met pompoenpitjes. Met een stukje zalm en pesto. Mischien ook wel een kort stukje dessert op de menukaart. Mijn uiteindelijke doel is een netto omzet draaien van tussen de 3000,- en de 3250,euro per dag. Met een target foodkost van rond de 25-27%. Ik wil heel erg op de portiegrootes gaan letten, en de diverse uitgaves en de menuprijzen. Want al deze dingen in combinatie met je top A locatie maken

uiteindelijk je winst. Ook wil ik het volgende perfect uitgewerkt hebben en bvb de recepten geplastificeerd: - Folder met foodkosts van elk gerecht. - Folder met foodkosts van drank - Folder met hoe alle koffies gemaakt moeten worden - Folder met alle recepten erin, foto van hoe de salades eruit moeten zien, gewichten etc alles. - Folder met facturen. - Folder met leveranciers - Folder met alle gegevens van werknemers erin. - Duidelijke papieren met daarin de rechten, en dingen waar werknemers zich aan moeten houden. Duidelijke vakantieperiodes. Duidelijk wanneer er betaald wordt. - Een systeem waarmee we duidelijk iedereen laten weten wanneer hij/zij moet werken. Denk aan een emailsysteem, of elke week/maand de rooster meegeven. Ook hierbij een duidelijk rooster schema waar iedereen kan opschrijven hoe lang hij/zij gewerkt heeft.

Locatie & Doelgroep _____________ Wat zijn de 3 belangerijkste punten aan een restaurant/lunchroom/coffeehouse? 1. Locatie 2. Locatie 3. Locatie De locatie. Mammoni heeft een zeer hoge stroom van passanten die van de parkeergarage richting stad lopen. De parkeergarage zit in een druk winkelcenterum dus daar pak je ook nog meer gasten van mee. Een van de sleutels tot success van dit restaurant is de locatie. Wij moeten een absolute klasse A toplocatie hebben. Hebben wij dit niet dan zal de kans tot slagen aanzienlijk kleiner zijn. Hier gaat waarschijnlijk ook het meeste geld in zitten. Ik heb even snel
6

gekeken op een property website en er is meer dan zat verkrijgbaar. Het zal wel even zoeken zijn naar die ene hoekwinkel Het ideaal beeld zou zijn 2 verdiepingen met het administratiele gedeelte boven, kledingruimtes, personeelskamer met kluisjes en een strijbout, drooghok etc. Het huren van zon topklasse locatie kan al gauw een aantal 10.000 tot mischien wel 15.000 per maand zijn. Ook moet er uiteraard een goeie optie zijn voor een afzuiginstalatie. De doelgroep. Dit is ook niet onbelangerijk, is je publiek mensen van rond de bejaarde leeftijd? Studenten of aim je op de buisness man. Op dit idee zul je je concept en je restaurant moeten baseren. Onze doelgroep zijn passanten en de buisnessman die uit gaat voor een lunch.

Kleuren, stijl, interieur & inrichting _____________ De styling van het restaurant en de appeal/look is mischien wel net zo belangerijk als het eten/drinken zelf. Je bent er tenslotte op uit om mensen die op zoek zijn naar een versnapering naar binnen te lokken. Dit kan met een goeie uitstraling en strak design. Een aantal basiskleuren:

Een mengeling tussen grijs en zwart. Zwart, oranje en wit. Dit zijn de kleuren die ik wil gebruiken in het interieur. De kleur oranje is een detailkleur. Die zal dus maar zeer weinig gebruikt worden. Samen met een strak design van staal, glas, veel blank/gelakt hout en een vloer van wit en zwart marmer/natuursteen moet dit een lijn strak design worden. De stijl wil ik klassiek houden. Ik moet mijzelf ook nog even verdiepen in wat Australiers willen en mooi vinden. Maar ik weet zeker dat deze appeal bijna iedereen wel aantrekt die van trendy en strak houdt. De menukaart wordt een geplastificeerd hoesje met het logo erop. En daarin een licht oranje geprint stuk papier met zwarte letters erin. Samengehouden op de 4 uiterste hoeken van de menukaart. De menukaart wil ik ong 3-4 keer per jaar veranderen. De hardsellers blijven er gegarandeerd op. Waar ik ook naar toe wil is verschillende secties in het restaurant. Een grote tafel met bvb kranten erop waar mensen aan kunnen zitten. Een grote leren lange bank met tafeltjes en uiteraard losse tafels met gewoon stoelen. Ook een lange hangende tafel voor de ramen wil ik graag. De belichting wil ik voornamelijk van staal hebben, met een detai van glas op een grote leestafel of iets in die trend. De muren in een crme kleur, or wit. De toiletten, Stale belichting en zwarte tegels. En zowel op de dames and de heren een gigantischer spiegel.

Nagoed hier kan je eindeloos op doorgaan, er zal uitendelijk wel een losse grote folder komen met alle details en design in een map. Met tekeningen van de keuken en water/gas-leidingen, een electra plan het restaurant zelf en eventuele koelingen etc. Ik heb 3 verschillende logos gemaakt tot nu toe.

Een voor als logo op zakelijke brieven, aanhef, en op de menukaart:

Een gevelprint, mischien wil ik dit uitendelijk wel in staal verwerk hebben en duidelijk belicht:

Hier in 2 kleuren, een mix tussen zwart en wit, en een mix tussen wit en licht grijs blauw. In de toekomst zal dit duidelijker worden met eventueel een ontwerp van een professioneel staalbedrijf of een profesioneel schildersbedrijf. Er moet alleen nog een decal gemaakt worden. Een soort vage achtergrond. Ik heb een leuk plan daarvoor en dat is een mooie grote berg verse groenten op een houte achterground. En dan wat global messen die op de groentes liggen. Deze foto moet zwart wit gemaakt worden, het moet ook een beetje transparant worden. En dan wil ik er een detail uit laten springen door deze een beetje licht oranje te kleuren.

Korte berekening kosten _____________ Dit is heel erg moelijk in de allereerste beginfase. Je hebt namelijk een ide, en een concept. Maar het is toch wel niet geheel onbelangerijk. Ik schat dat we ongeveer een budget nodig hebben van tussen de 500.000 en de 600.000. Dat is ongeveer tussen de $800.000 $1.000.000 AUD Ik ga er vanuit dat alles nieuw wordt aangeschaft. Een koffiemachine kost al gauw tussen de 6.000 en de 8.000 euro nieuw, een oven 12.500. Dit budget kan eventueel teruggeschroefd worden door te kijken naar alternatieven zoals bvb tweedehands ovens, snijmachines, koelingen tafels etc. Goedkoop maar toch duurzaam design zoals bvb Ikea.

Keuken (ovens, vloer, koelingen, messen, pannen, gardens, bekken, afzuiging, ettccc) Restaurant (stoelen, bestek, koelers, glaswerk etc) Inrichting (lampen, vloer, banken, verf) Electronica (Geluid, betaalsystemen, aanleg electra & degelijke) Renovatie (Voegen, gevel, plafon, plekjes) Merchandise (tandenstokers, servetten met opdruk, pepermolens, kleding) Overige kosten (personeelsuren, chemicalien, kleding, schoonmaakartikelen etc) Foodcost & personeelskosten & huur pand + electra etc de eerste 2 maanden.

$110.000-135.000 $32.000-35.000 $25.000-30.000 $20.000-35.000 $22.500-33.500 $10.000-12.000 $50.000-80.000 $135.000-160.000

Totaal kom ik op $500.000 AUD uit. Maar het is wel algemeen bekend dat mensen altijd RUIM over het geschatte budget heen gaan. Ik verwacht een kostenplan van ongeveer 550.000 tot 750.000 dollar. Ik heb dan nog een
10

extra buffer over van ongeveer 250, tot 300.000 AUD voor extra onvoorziende kosten.

Het eten & de stijl ervan _____________ We serveren italiaans eten. Italiaans staat voor vers, puur, veel olie, robuust, veel knoflook smaak en kruiden. Ik wil het servies gewoon simple wit houden met zilverkleurig bestek. Wel wil ik wederom op de goeie service terugkomen en dat is dat de randjes van de borden netjes schoon zijn. Het moet een standaard zijn om bij elke salade een apart bordje met gegrild brood te serveren, met daarop een klein schaaltje zeezout en een klein schaaltje goeie olijfolie. En bij elk broodje, even snel als garnering een slingetje olijfolie om het gerecht heen. Ik wil voornamelijk proberen om verse producten te gebruiken, zoals verse mozarellakaas (als het kan buffel). Goeie zongedroogdte tomaatjes, verse rucala sla, vers brood. Verse slagroom die in stalen kidders met Co2 wordt opgeklopt. Ik wil goeie producten, ik ga zeker verder kijken dan alleen Australie en wil bijvoorbeeld koekjes voor bij de koffie inporteren uit Italie, en bvb de chocomel uit Nederland, sinds de australische chocomel echt niet te drinken is. Als wij deze super chocomel van Nutricia serveren in Anatolio dan komen er zowizo al mensen terug voor de chocomel. Dus dat staat hoog op de priolijst. Helaas kan je bijna nooit onder convience producten uit. Ik denk dat het te veel werk is om bvb al ons brood zelf te maken dus hier moeten wij een geschikt alternatief voor zien te vinden. Ook wil ik een selectie taart en gebakjes in een apparte koeling zetten zodat
11

mensen kunnen zien wat wij serveren en bvb achter deze koeling een op de muur een groot geschilderd kruitbordvlak waar de prijzen opstaan. Dit zal allemaal nog nader uitgewerkt worden.

Planning _____________ Helaas om geld te verdienen heb je geld nodig om te investeren. Zoals ze zeggen geld maakt geld. We moeten dus een totale lening(en) zien te krijgen van ons geschatte budget. Dit kan door lenen van een bank, of kijken of we sponsors kunnen krijgen die wel wat zien in dit ide van ons. Dus de 1e stap is ergens volgend jaar informeren naar de diverse leningen die beschikbaar zijn. Stappen: 1. Lening(en) aanvragen & eventuele sponsors zoeken 2. Informeren naar welke documenten/aspecten van de veiligheid/diplomas vereisd zijn voor het opstarten van een horecagelegenheid. 3. Informeren naar diverse mogelijkheden locaties 4. Als locatie gevonden is, zoeken naar eventuele concurentie.
5. Inventariseren welk groothandel(s) we gaan gebruiken, waar we onze

vooraad vandaan gaan halen. Of op locatie leverbaar zijn.


12

6. Informeren naar renovatie/inrichting restaurant/bar. Inventarisatie kosten zien te maken van apparatuur en materialen.
7. Informeren naar bouw keuken/tekeningen, Inventarisatie kosten zien te

maken van apparatuur en materialen. Eventueel een bron zien te vinden voor onze materialen. Ikea is een goeie zaak voor trendy, niet al te dure spullen. 8. Kleding personeel met logo, inventarisatie kosten. 9. Merchendise starten, servetten met opdruk, apparatuur, kleding, chemicalien, zie eventuele toekomstige lijst benodigheden. 10. 11. Wijnen zoeken voor op de kaart, inkoop dry-food. Foodkost berekenen, inkoop doen. Proeftest, finaledag

12. Loop der tijd kijken voor eventuele nieuwe dingen zoals bvb andere locatie afhuren en daar cathering/partijen in hosten.

Kleding _____________ Australie is warm. Daarom is goeie voorzieningen van het personeel kwa kleding en drank zeer belangerijk. (offtopic ook een uitstekende airco in het restaurant is van belang)

13

Ook wat betreft goed personeelsmanagement moet er ook een personeelsruimte aanwezig zijn. Kleding word een zwart dun blousje met opdruk logo, met zwarte knopen. Een enkele zwarte knoop op de mouw. Een zwarte broek, zwarte schoenen en een sloof met opdruk. Ik moet even nog kijken naar het concept van een vast betaalpunt, of de bediendes portomonees geven en een soort van systeem met wijken en namen.

14

Drank en koffie _____________ Koffie is je visitekaartje. Koffie zit je grootste winstpercentage op van het gehele restaurant. Dus, koffie is zeer belangerijk. Ik wil kijken of ik met Segafredo in zee kan.

Als je koffie goed is, komen mensen ervoor terug. Dus ik ga zeer veel aandacht besteden aan koffie. Mischien een eventueel persoon inhuren voor baristaschap is niet geheel uitgesloten. Ik wil met kleine, en grote maten werken bij bvb de verse jus d orange. De Caf Latte, met zijn schuimige melk, een laag van zwevende zwarte koffie met daaronder spierwitte melk. Dit kan worden gedaan door een longdrinkglas tot iets onder de rand te vullen met hete melk & combinative van vast schuim. Het glas stevig pak slag te geven door het op de werkbank te slaan( niet associaal hard natuurlijk) En er dan langzaam zeer sterke zwarte kofie in te laten druppelen. Afgarneren met het afdekken van het schenkgaatje door melkschuim. De cappuccino. Sterke koffie met een klein scheutje melk onderin, en een grote kop van romige melkschuim en een streep van bittere cacao. Het schuim moet verkrachtig en dik zijn. Je moet er een lepel op kunnen leggen! Dit kan je makkelijk bereiken door 2 kannen melk op te schuimen ipv
15

1. De 1e kan gebruik je voor het schuim tot aan de kraag van je glas te scheppen. De 2e melkkan die je inmiddels hebt opgeschuimd is licht afgekoeld, dit maakt het schuim zeer stevig. Je kan het schuim letterlijk 10cm er bovenop scheppen en het valt er niet vanaf. De Espresso. Zeer sterke koffie, in een klein kopje. Bij deze koffie is de cremalaag op de koffie zeer belangerijk. Dus goed aanstampen! Dit zijn de 3 meest bestelde koffies. Je hebt uiterlijk nog veel variaties en andere koffievarianten maar dit zijn de 3 belangerijkste. Het is van belang dat bij elk kopje koffie een klein glaasje ijskoud water wordt geserveerd en een smakelijk klein koekje. Deze koekjes kunnen we eventueel ook los naast de kaart verkopen. (geinporteerd uit Italia) Kwa losse drank wil ik wat traditionele italiaanse drankjes verkopen zoals wat italiaanse waters op fles, zoals St pellegrino. Ik wil alles in kleine glazen flesjes hebben. Geen postmix. Bij wijn wil ik klein bakje gemarineerde olijfjes serveren met een enkele zongedroogde tomaat.

Inventaris Apparatuur, keuken, keukengereedschap & koffie _____________


Inventaris Apparatuur, keuken, keukengereedschap & koffie:

Blender (staafblender groot) Planeetmenger Magimix Blender voor smoothies Oven, 380W electrisch. Rational.

16

Afwasmachine 4 korven afwasmachine Snijmachine jus d' orange pers Grote sandwitchpress Grote waterbad grill voor vlees, vis en brood Kleine frituur Koffiemachine met 2 of 3 2 x koffiemalers 2 x grote koeling (2 deurs) 120L diepvriezer Apparte open koeling voor patisserie in restaurant zelf 6-pit gasstel RVS werkbanken 2 x RVS spoelbak, 2 x kraan waarvan 1 Afwas-spuit 4 x Geintegreerde koelingen onder de RVS werkbanken (2 keuken, 2 koffieafdeling waarvan 1 la met drank) RVS opmaat houdersysteem, voor brood en ingredienten salades, broodjes. Afzuiginstalatie. Dubbele opslagplank RVS boven uitgifte voor droog/olie etc. RVS keukenspul ong 25 stuks diverse grotes Plastic opslagcontainers 25 stuks 2 messensets global Lepels, spatels, gardes, pollepels, bolzeven Trees, ovenrekjes 2 grote pan RVS 3 middelgrote pans RVS 3 kleine pannen RVS

17

4 grote RVS vuilnisbakken RVS met wiel 6 grote RVS melk-kannen 1 grote RVS stellage voor schoonmaakartikelen Kleine gietkan olijfolie RVS Bestekbakken 2 x invoersysteem 1 x Fpost system (pinnen) 3 x printer. Keuken, drank en afrekenunit. 1 x geluidsinstalatie + versterker en boxen 1 x kleine rookoven 1 x snijplankenset

Inventaris service, bestek & glaswerk _____________


Inventaris service, bestek & glaswerk: 40 x Model longdrinkglas groot 55 x Model longdrinkglas klein 40 x cappuccino kop 35 x espresso kop 100 x schotel groot 50 x schotel klein 40 x wijnglas 40 x kleine shotglaasjes 100 x vork groot 100 x mes groot 25 x vork Klein 25 x mes klein 30 x lepel groot 150 x lepel klein 50 x Bord groot model rond. Wit.

18

100 x side plate, rond middeldiep. Wit. 25 x soep kom. Rond Wit. 100 kleine schaaltjes voor zeezout & olijfolie 25 lange schenkflesjes voor olie op tafel.

Inventaris meubulair, stellingen, kasten, tafels, chemicalien, merchandise. _____________


Inventaris meubulair, stellingen, kasten, tafels, chemicalien, merchandise: Xx aantal tafels Xx aantal stoelen Xx aantal menukaarten Xx aantal pepermolens Xx aantal zoutmolens

19

Xx aantal servetten met opdruk Xx aantal tandenstokers Xx aantal kaarten voor op tafel Xx aantal theedozen Xx aantal glazen vazen Xx aantal wijnrekken (RVS) 4 grote dienbladen 2 dwijlen & moppen 4 kleine dienbladen 1 x 25L vaatwasmiddel 1 x 25L glansspoelmiddel 1 x karton Torkrollen 1 x karton handzeep 1 x bus koffiemachinereiniger 2 x zeepdispencers 1 x wastafel met kraan 1 x karton staalsponjes 1 x karton printrollen printers 1 x karton glazen potjes met deksel hoog 1 x karton stickers met opdruk logo 1 x doos bestelboekjes 1 x doos balpennen 1 x doos droogdoeken 1 x doos theedoeken 1 x kluis met tijdslot 1 x alarmsysteem 1 x automatisch rol-luiksysteem 2 x plantenbak buiten 1 x trolley voor zware dozen

20

4 x brandblusser 2 x branddeken 1 x complete pc voor administratie

Inventarisatie verbouwingen, veranderingen.


Wit/zwart marmeren vloer Restaurant moet geverfd worden Gevel moet gereinigd worden en geschilderd worden. Keuken moet verbouwd worden Restaurant moet verbouwd worden Aanleg electra Aanleg water Aanleg gas Afzuiginstalatie keuken Airco in gebouw Muren moeten geplasterd worden Aanleg netwerk

21

Slotwoord & volgend Raport

_____________
Ok. Tot nu toe goed. Dit is een kort en krachtig verslag hoe ik het zeer grof wil hebben. Nu heb je een kort maar goeie indruk van wat ik wil openen en wat mijn doelen zijn. Dit geheel is een zeer grote onderneming en deze kost tijd, zeer veel voorbereiding en een hoop geld. Het volgende rapport zal gemaakt worden als ik weet dat deze hele onderneming realitisch gemaakt kan worden. Hierbij zal ik dieper op de menukaart ingaan, een eventuele Beta menukaart maken en een eventueel concept van de koffie maken.

Als ik een grove inschatting kan maken van wanneer alles van de grond afkomt dan is dat het volgende: Informeren Diverse leningen/sponsors beschrikbaar.

01-04-2013

01-05-2013 Informatie verzameld wat betreft Horeca vergunningen vereisd zijn,

documenten, aspecten tot de veiligheid. Benodigdheden en een realistische 22

inventarisatie van alle kosten.


01-07-2015 Lening Succesvol. Op zoek naar de geschikte locatie(s) 15-07-2015 Onderzoek Melbourne zelf met betrekking tot diverse andere

lunchzaken en concurentie.
01-08/01-12-2015 Start bouw restaurant. 01-01/01-03-2016 Opening Anatolio.

23

Centres d'intérêt liés