Vous êtes sur la page 1sur 1

Voka Oost-Vlaanderen vernieuwt en virtualiseert IT-infrastructuur

De 50 medewerkers van Voka Oost-Vlaanderen werken sinds begin 2010 op een compleet vernieuwde en gevirtualiseerde IT-infrastructuur, genstalleerd door IT1. De nieuwe infrastructuur is betrouwbaarder, optimaal beschikbaar, en gemakkelijk te beheren.
Ons oude systeem was al vijf jaar oud en was dus aan vervanging toe, vertelt Tom LEcluse, Cordinator IT bij Voka Oost-Vlaanderen. Via IT1 zijn we terechtgekomen bij een oplossing met virtuele servers. We hadden al eerder samengewerkt met IT1 en dat was ons goed bevallen. Toch hebben we ook andere leveranciers bekeken, maar IT1 stelde ons de oplossing voor die het beste leek. Aangezien we bij Voka Oost-Vlaanderen zelf maar n informaticus in dienst hebben, moeten we kunnen rekenen op een goede IT-partner die diensten van hoge kwaliteit levert.

diger om nieuwe servers te installeren. De serversoftware is immers niet meer gebonden aan een hardwaresysteem. Wanneer er een probleem opduikt, kunnen we ook heel gemakkelijk de virtuele systemen verschuiven naar onze redundante machine zodat we zonder onderbrekingen kunnen blijven werken.

Maximaal beschikbaar
Een maximaal beschikbare infrastructuur is heel belangrijk voor Voka Oost-Vlaanderen. Onze applicaties draaien op de server, dus als die uitvalt kunnen we niet werken, verklaart Tom LEcluse. We riskeren dan een deadline voor het aanvragen van subsidies te mislopen. Bovendien moeten we altijd kunnen antwoorden op vragen van onze leden.

Energiezuinig
IT1 vernieuwde de infrastructuur volledig, met als basis de ESX enterprise virtualisatietechnologie van marktleider VMware. De virtuele machines draaien op de meest energiezuinige en efficint te implementeren blade servers van HP, voorzien van een centrale SAN-opslag. Daarnaast integreerde IT1 ook een Xenapp-omgeving van Citrix, waarmee applicaties kunnen worden gecentraliseerd en als on-demand service worden geleverd. De serversoftware kreeg een update naar Windows 2008, en de pcs gingen van Office 2003 naar 2007. Dankzij VMware hebben we minder hardware nodig, waardoor ons energieverbruik verlaagt, aldus Tom LEcluse. De IT-infrastructuur van onze vier kantoren is verbonden via een datanetwerk en is nu veel gemakkelijker centraal te beheren. Door de virtualisatie is het eenvou-

Complete dienstverlening
Voka Oost-Vlaanderen merkt alvast dat de nieuwe infrastructuur krachtiger en betrouwbaarder is. De organisatie is ook erg tevreden over de samenwerking met IT1. IT1 heeft alles zeer correct en stipt afgehandeld, zegt Tom LEcluse. Ze zijn goed op de hoogte van onze infrastructuur en ze hebben de nodige gespecialiseerde kennis in huis om ons een complete dienstverlening te kunnen bieden.

Over Voka Oost-Vlaanderen


Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen is een onafhankelijke en sectoroverschrijdende bedrijvenorganisatie. Voka wil, als professioneel netwerk van ondernemers en als representatieve organisatie van ondernemingen in Oost-Vlaanderen, een optimaal kader creren voor succesvol ondernemen om zo bij te dragen tot de welvaart en het welzijn van haar regio. www.voka.be

Industriezone Steenkaaistraat 14 B-9200 Baasrode-Dendermonde Tel.: +32 (0)52 20 20 60 Fax: +32 (0)52 20 21 60 sales@it1.be www.it1.be

Sales Office: Kerkstraat 106 B-9050 Gentbrugge Tel.: +32 (0)9 336 20 60 Fax: +32 (0)9 336 21 60 gent@it1.be