Vous êtes sur la page 1sur 7

Solomon biology-chapter1

1. The best definition of "biology" is:

QUESTIONS

a. The study of animals and plants b. The science of life c. The study of life d. Life e. All of these choices 2. Cells:

a. Are the building blocks of living organisms. b. Always have nuclei. c. Are not found among the bacteria. d. found among the bacteria.
Are the building blocks of living organisms, always have nuclei, and are not

e. Are the building blocks of living organisms and always have nuclei. 3. An increase in the size or number of cells best describes:

a. Homeostasis b. Biological growth c. Chemical level of organization d. Asexual reproduction e. Adaptation 4. Which of the characteristics of living things listed cannot be attributed to viruses?

a. Organisms move. b. Organisms are cellular. c. Organisms regulate their metabolic processes. d. Organisms respond to stimuli. e. Organisms reproduce.

Solomon biology-chapter1

f. Organismal populations evolve and adapt. 5. Metabolism:

a. Is the sum of all the chemical activities of an organism. b. Results from an increase in the number of cells. c. Is characteristic of the plant and animal kingdoms only. d. Refers to chemical changes in an organism's environment. e. Does not take place in producers. 6. Homeostasis:

a. Is the tendency of organisms to maintain a constant internal environment. b. Generally depends on the action of cilia. c. Is the long-term response of organisms to changes in their environments. d. Occurs at the ecosystem level, not in cells or organisms. e. May be sexual or asexual. 7. DNA:

a. Is the substance of genes. b. Transmits information from one species to another. c. Cannot be changed. d. Is a neurotransmitter. e. Is produced during cellular respiration. 8. DNA encodes:

a. Protein b. Carbohydrates and proteins

Solomon biology-chapter1

c. Proteins and RNAs d. Proteins, carbohydrates and fats e. Proteins and enzymes 9. Which of the following is a correct sequence of levels of biological organization?

a. Cell, organ, tissue, organ system b. Chemical, cell, organ, tissue c. Chemical, cell, tissue, organ d. Tissue, organ, cell, organ system e. Chemical, cell population, species 10. A community is formed of various:

a. Species b. Families c. Ecosystems d. Populations e. Organisms 11. In the binomial system of nomenclature, the first part of an organism's name designates the:

a. Specific epithet b. Genus c. Class d. Kingdom e. Phylum 12. A group of similar genera are group together into a:

Solomon biology-chapter1

a. Phylum b. Class c. Family d. Order e. Subphylum 13. Protozoa are assigned to the kingdom:

a. Protista b. Fungi c. Archaebacteria d. Animalia e. Plantae 14. How many kingdoms belong to the domain Eukarya?

a. One b. Two c. Three d. Four e. Five f. Six 15. Evolution can best be described as

a. Natural selection of adaptive changes in response to environmental changes b. Survival of the fittest c. produce more offspring.
Because some genotypes are better adapted to a specific environment, they

d. Genetic variability gives rise to differential reproductive fitness e. The loss of species unfitted to a changed environment

Solomon biology-chapter1

16. The theory of evolution is the principal unifying theory in biology because:

a. It explains the hierarchy of taxonomic classification. b. It explains the diversity of life. c. It explains natural selection. d. It explains why some organisms are more complex than others. 17. Darwin suggested that evolution takes place by:

a. Mutation b. Changes in the individuals of a population c. Natural selection d. Interaction of hormones e. Homeostatic responses to each change in the environment 18. Which is NOT an example of natural selection?

a. Increase in bacterial antibiotic resistance in hospitals b. The white fur of polar bears c. Preponderance of the A blood type in western Europe d. Dominance behavior in male kangaroos 19. Cellular respiration
Is a process whereby sunlight is used to synthesize cellular components

a. with the release of energy

b. Occurs in heterotrophs only c. Occurs in both heterotrophs and autotrophs d. Causes chemical changes in DNA e. Occurs in response to environmental changes

Solomon biology-chapter1
20. Heterotrophs:

a. Use sunlight as an energy source in synthesizing complex carbohydrates. b. Are algae, protists and bacteria that decompose dead organisms. c. Use cellular respiration to access resources from other organisms. d. Can live under aerobic and anaerobic conditions. 21. A testable statement is a/an:

a. Theory b. Hypothesis c. Principle d. Inductive leap e. Critical question 22. Ideally, an experimental group differs from a control group: a. Only with respect to the hypothesis being tested b. Only with respect to the variable being studied c. By being less subject to bias d. Because it is less subject to sampling error e. Because its subjects are more reliable

Solomon biology-chapter1

ANSWERS
1.b 2.a 3.b 4.b 5.a 6.a 7.a 8.c 9.c 10d 11.b 12.c 13.a 14.d 15.a 16.b 17.c 18.c 19.c 20.c 21.b 22.b