Vous êtes sur la page 1sur 2

Anderlecht vernedert Standard met manita

Het was feest in het Constant Vanden Stock-stadion zondagavond. Anderlecht haalde zwaar uit tegen Standard Luik. De Rouches kregen een 5-0 pandoering te verwerken. Extra pijnlijk voor Standard was dat zowel Milan Jovanovic als Dieumerci Mbokani hun goaltje meepikten. Door Raf Hermans. Snelle goal
De Luikenaars begonnen nochtans niet onaardig. Ze namen het initiatief en zorgden met een ingestudeerd nummer voor lichte dreiging. De eerste goede aanval van Anderlecht was echter direct raak. Suarez ging door op links, passeerde subliem Opare en gaf een gemeten voorzet voor Jovanovic, die Bolat versloeg met een kopbal. De Servir vierde zoals op voorhand aangekondigd ingetogen. Vanaf dat doelpunt had de thuisploeg de match in handen, zonder al te veel kansen af te dwingen. Een bedrijvige Mbokani werd wel een keer afgevlagd voor nipt buitenspel. Enkele minuten daarna was daar de meest besproken fase van de wedstrijd. Mbokani, alweer hij, kapt zich in de 16 mooi vrij en stifte de bal voorbij Bolat. Tergend traag rolde bal richting doel. Ciman trapte met een sliding de bal weg, maar deze was al duidelijk over de lijn geweest. Gumienny en zijn lijnrechter hadden het echter anders gezien en keurden het doelpunt onterecht af.

Mbokani geel
Figuur 1 rsca.be

De 2 helft was lang een kopie van de eerste helft. Anderlecht was baas, maar dreigde vooral via afstandsschoten en kleine kansen. Standard was offensief onmondig en kon de paars-witte verdediging nooit verontrusten. Ref Gumienny verloor wel even zijn gele kaart, maar kreeg ze terug van Mbokani. Amper enkele minuten later kreeg de Congolees diezelfde kaart onder zijn neus geschoven. Stank voor dank noemt men zoiets.

de

Champagnevoetbal
Het laatste halfuur werd er eentje om niet rap te vergeten. In de 70e minuut torende Gillet boven Leye uit op een corner en maakte de 2-0. Amper 4 minuten later stuurde Jovanovic Mbokani diep met een mooi steekballetje. De Congolees nam wraak voor zijn afgekeurde doelpunt met een heerlijke lob. Paars-wit ging door op zijn elan. 10 minuten voor tijd viel het volgende doelpunt. Gillet met de diepe bal, Suarez spurtte Ciman voorbij, omspeelde Bolat en legde de 4-0 in het mandje. Ciman, die naar eigen zeggen vertrouwen opdeed bij de Rode Duivels, leek wel zijn snelheid te hebben verloren.

Nog was de afstraffing niet gedaan. Laurent Ciman werkte 2 Anderlecht spelers tegen de grond. Penalty, en niemand minder dan Marcin Wasilewski zette zich achter de bal. De Pool miste deze emotioneel belangrijke penalty niet en zette de 5-0 eindcijfers op het bord. Standard vertrok met het schaamrood op de wangen terug naar Luik, terwijl Anderlecht volop feestte.

Figuur 2 rsca.be