Vous êtes sur la page 1sur 4

Nice to Eat You: Acts of Vampires More Than Its Gonna Hurt You: Concerning Violence Its Never

Just Heart Disease...

How to Read Literature like a Professor


Chapter 2: Nice to Eat You 1. What does Foster say is most often actually happening when people eat or drink together? A. its foreshadowing B. it establishes friendship C. its communion D. it symbolizes marriage E. it symbolizes a promise 2. According to Foster, communions are not always A. holy B. comical C. with a group D. symbolic E. peaceful 3. The breaking of bread is a symbol of A. friendship and agreement B. authority and power C. submission and surrender D. sharing and peace E. forgiveness and compassion 4. What does it most likely mean if a meal goes poorly? A. the food was not properly cooked B. the story will end badly C. a character is going to die D. it is a bad sign for the community E. the characters will never get along 5. What author provides one of the best examples of a meal in his story, describing the food as ranks of armies? A. Albert Finney B. Henry Fielding C. Raymond Carver D. Anne Tyler E. James Joyce

Nice to Eat You: Acts of Vampires More Than Its Gonna Hurt You: Concerning Violence Its Never Just Heart Disease...

Chapter 9: Its Greek to Me 6. Which of the three sorts of myth, according to Foster, seems to cover the greatest range of human situations? A. Greek B. Biblical C. Folk/fairy tale D. Shakespearean E. All of the above 7. How does Foster define myth? A. A fictional but helpful story B. A story that is used in every genre of literature C. A body of story that matters D. A fictional story that has no bearing on modern literature E. A story with a hero and a problem 8. What makes Pieter Brueghels painting so fascinating and unique? A. The amazing detail of the ships B. The plowman walking on the path C. The boy playing on one of the ships D. The legs sticking out of the water E. The threatening clouds making their way over the ocean 9. What is the Iliad truly about? A. The Trojan War B. The wrath of Achilles C. The death of Hector D. The poor leadership of Agamemnon E. Conflict between the Greeks and the Trojans 10. What/who defined what it means for a character to be a hero in literature? A. The story of David and Goliath B. The story of Icarus and Daedalus C. Walcott D. Homer E. Virgil 11. Which of the following stories/movies is most likely NOT based on a myth? A. O Brother, Where Art Thou? B. The Metamorphosis C. The Italian Job D. Ulysses E. Troy

Nice to Eat You: Acts of Vampires More Than Its Gonna Hurt You: Concerning Violence Its Never Just Heart Disease...

12. According to this chapter, what makes the readers experience of literature richer, deeper, and more meaningful? A. Recognition of a myth in a modern work B. Characters that closely resemble mythological characters C. Literature that includes a hero D. Works of literature that have Greek titles E. A symbolic underworld in a story that the protagonist must overcome Chapter 27: A Test Case 13. What is the main source of tension in the story? A. Sexual tension B. Internal struggle C. Tension based on age D. Racial tension E. Tension based on social class 14. To which family member is Laura closest? A. Mrs. Sheridan B. Mr. Sheridan C. Laurie D. Meg E. Jose 15. Why does Laura wish to cancel the garden party? A. Her mother cannot get the right flowers B. The weather is bad C. There isnt enough food D. She heard about the death of her neighbor E. Her father could not make it 16. What phrase does Laura never finish? A. Why did he B. Isnt death C. Isnt life D. I wonder why E. This garden party

Nice to Eat You: Acts of Vampires More Than Its Gonna Hurt You: Concerning Violence Its Never Just Heart Disease...

Answers 1. C 2. A 3. D 4. D 5. E 6. B 7. C 8. D 9. B 10. D 11. C 12. A 13. E 14. C 15. D 16. C